Denne boligen er stylet i samarbeid med Kaspara. Det er en bolig på ca 150 kvm, 3 etasjer og 5 soverom.

-Vårt førsteinntrykk av boligen var at den var kjølig og litt upersonlig. Det skal sies at boligen var tom da vi gjennomførte befaringen, sier Nathalie, en av Kasparas to stylister.

-Men med tanke på fargevalg på vegger og laminat og andre «kalde» materialer på gulv var vår første tanke: her trengs det varme farger og naturmaterialer for å gjøre boligen hjemmekoselig for salg, legger Heidi Madelen til, Kasparas andre stylist.

Huset ved skogen

Det røde rekkehuset i Nittedal ligger i et koselig, kupert boligområdet med utsikt rett mot skogen. Elementer som umiddelbart inspirerte de to stylistene og de ønsket å bygge videre på det. De var begge enige om at et varmt skoginspirert møbel- og interiørvalg ville bli en fin, oppløftende kontrast til det ellers litt upersonlige og kalde inntrykket.

I hovedstuen i andre etasje sto det før utflyttingen en koksgrå hjørnesofa mot vinduene.

-Ved å plassere hjørnesofaen slik i en relativt liten stue tar det for det første en god del av dagslyset, samtidig som stuen vil virke veldig tung på den en siden. Her valgte vi å sette en treseter langs veggen i stedet, med en lysere lenestol til, Sier Nathalie.

Bare ved å gjøre en så enkel endring åpnes møbleringen opp og gir mye mer lys til stuen stuen, noe som fort øker trivselen.

Gardiner

-Det er også en god idé og vurdere antall gardinlengder i en slik rekkehusstue, når alle vinduene i rommet er i en ende, forteller Heidi Madelen.

-Dersom du velger persienner til skjerming for innsyn holder det med to gardinlengder, én lengde på hver side av rommet. Dette for å skape et koselig inntrykk med tekstil – uten å ta noe av lyset.

Ett annet tips som også er lurt å ta med seg, er at om det er vegg på hver side av vinduene kan du med fordel henge gardinene helt ut til sidene, så de dekker veggen. Da vil ikke noe av dagslyset falle bort, samtidig som du får kontrasten og intimiteten med gardinstoffet.

-Velg gjerne også et tyngre, tettere gardinstoff dersom du gjøre det på denne måten, legger Nathalie til.

Store møbler

Til hjørnesofaen sto et firkantet bord i metall. Dette byttet stylistene ut med et rundt bord for å løse opp formene i stua. Runde bord skaper mer variasjon og mer liv.

-Den hvite hylleseksjonen med blanke flater tok alt for mye fokus tross sin nøytrale, hvite farge. Vi byttet den ut med et TV-bord fra serien Java, forteller Heidi Madelen.

-Javaserien er møbler lagd av resirkulert treverk, noe som gir den et rustikk og naturlig preg. Disse møblene er unike, de er kun produsert av gjenbrukte materialer og utifra møblene ble det et naturlig valg å gå for varme farger på putene og interiøret ellers i stua. Rustrødt, brunt og grønt – varmt skogsinspirert.

Den røde tråden

Siden kjøkkenet var ganske lite uten plass til fullverdig spisebord valgtde de å møblere med et mørkt spisebord samt skinnstoler i stuen. For å skape en illusjonen om at denne delen av stuen er større enn det ser ut som hang de opp et speil over spisestuen, også i serien Java av drivved. Ved døren ned til kjelleren plasserte de en oppbevaringshylle i et varmt treverk som matchet Java.

Dette var en stor bolig med hele fem soverom og to stuer. Stuen i kjelleren hadde ikke vinduer, så fokuset ble en lettere møblering, samtidig som den matchet stuen oppe med den samme møbelserien Java.

-For ellers å få en rød tråd igjennom hele huset brukte vi Java-serien igjen i de fleste rommene. På soverommene brukt som nattbord og oppbevaring sammen med en annen serie i varmt treverk for litt variasjon, sier Heidi Madelen.

Hun forteller videre at ved å bruke én eller to møbelserier på denne måten skaper man et flott helhetsinntrykk med en rød tråd gjennom hele boligen. I denne boligen var det viktig å få inn varme og naturmaterialer for å skape dette helhetsinntrykket.

-Ett godt tips for å skape en personlig bolig er å bruke noen elementer som skaper et blikkfang. I denne boligen valgte vi å sette inn den søte bjørnen fra Kare som også understreker vårt tema i boligen.